Πριν μπω στο κυρίως θέμα λίγο backstory
Το μηχάνημα αυτό αποτέλεσε διακαή πόθο για αρκετά χρόνια. Λίγο το ότι όταν κυκλοφόρησε το 1989 εγώ επέλεξα να αγοράσω άλλον IBM συμβατό, λίγο η εξαιρετική του εμφάνιση και το στυλ all in one σαν της Amiga, λίγο το ότι πλέον λίγα μηχανήματα είναι σε λειτουργική κατάσταση με οδήγησαν να αγοράσω 3 EuroPC (τα πρώτα 2 ήταν το προηγούμενο μοντέλο EuroPC με 512Kb RAM).
Το 1ο μηχάνημα δεν δούλευε, κλασικό leak της μπαταρίας, το χάρισα σε έναν γνωστό μου μαζί με τον εξωτερικό 20MB δίσκο, να ασχοληθεί και αυτός. Μια από τα ίδια και για το 2ο μηχάνημα, ακόμα πιο τραγικά τα πράματα. Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Πήγε στο κάδο σκουπιδιών.
Το 3ο μηχάνημα (ο EuroPC II) ήρθε στα χέρια μου πριν από 5 μήνες με καραμπόλα. Κάποιος γνωστός ήθελε μια Amiga 500 για έναν φίλο του και έδινε για ανταλλαγή έναν Amstrad CPC6128 με έγχρωμο monitor σε εξαιρετική κατάσταση. Με τα πολλά έγινε το deal, αλλά επειδή δεν ήθελα να κρατήσω τον 6128 (περισσότερο εξυπηρέτηση έκανα) τον έβγαλα για πώληση ή ανταλλαγή με έναν EuroPC.
Σε μερικές μέρες βρέθηκε κάποιος από Θεσσαλονίκη ο οποίος είχε έναν EuroPC II μαζί με το μονόχρωμο 12″ monitor. Στις φώτο το μηχάνημα φαινόταν να λειτουργεί, αλλά φυσικά είχε ένα μικρό leak στην μπαταρία (κλασική περίπτωση βλάβης). Συναντηθήκαμε, είδα την κατάσταση του board και έγινε η ανταλλαγή. Επιστρέφοντας σπίτι και βάζοντας στο ρεύμα με περίμενε μια μεγάλη απογοήτευση, μιας και το μηχάνημα ήταν νεκρό. Ωστόσο από τις φώτο που είχα, δεν χωρούσε αμφιβολία ότι ήταν το ίδιο μηχάνημα που πριν από λίγες ώρες είχε λειτουργήσει. Έτσι αντί να το πάω πίσω αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία και αν και αυτό πήγαινε στα σκουπίδια θα ήταν και η τελευταία φορά που ασχολούμουν με Euro PC.
Η περιοχή της μπαταρίας, μετά τον πρώτο καθαρισμό με ξύδι για την εξουδετέρωση του οξύ της μπαταρίας.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Leave A Comment