Testimonials

Φυσικά οφείλω 1000 ευχαριστώ στον nkary που μπήκε στην διαδικασία να αναστήσει αυτό το μπάχαλο! Το οποίο όμως μπάχαλο όσο και αν δεν του φαινόταν έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για εμένα, καθώς όντως ήταν ο πρώτος μου υπολογιστής με τον οποίο όμως ασχολήθηκα για πολλά πολλά χρόνια. Έπαιζα ακόμα και όταν απέκτησα PS1!

Ο συγκεκριμένος micro έχει αντέξει άπειρες ώρες παιχνιδιού με φίλους, φαγητά και αναψυκτικά στα πληκτρολόγια (φανταστείτε σε πάρτυ γενεθλίων γύρω στα 6-7 12χρονα-13χρονα παιδια μαζεμένα πάνω απο τον Amstrad!), γάτες και σκύλους κατοικίδια, πεσίματα απο το τραπέζι και διάφορες άλλες κακουχίες. Δυστυχώς μετά απο διάφορες ανακατατάξεις στο σπίτι στοιβάχτηκε απο τους γονείς μου σε ένα κουτί στο υπόγειο του σπιτιού και έμεινε εκεί για πολλά πολλά χρόνια.

Το βρήκα ψάχνοντας κάτι άσχετο και αποφάσισα πως έπρεπε να ξαναμπεί σε λειτουργία. Γνωρίζοντας λοιπόν πως ο Νίκος ‘το χει’ με τα recap του ζήτησα να το ‘αναλάβει’ και αφού έκανε τα ‘μαγικά’ του προέκυψε το αποτέλεσμα που βλέπετε! Πλέον ο Amstrad στέκεται περήφανα δίπλα στο βασικό μου PC στην Ελλάδα και όποτε πηγαίνω προς τα εκεί πρώτα ανοίγει ο Amstrad και μετά το PC!

Nicked's Amstrad CPC6128+MONITOR CTM644 Restoration

Νίκο αν και ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και δεν κατάφερα να περιηγηθώ διεξοδικά στο site σου, η δουλειά σου είναι εξαιρετική! Ο Νίκος για όσους δεν ξέρουν, έχει χαλάσει εκατοντάδες ώρες και χρήμα για να ετοιμάσει όλο αυτό τον ψηφιακό θησαυρό. Ενέργειες σαν αυτές μπορεί να διευκολύνουν θεωρητικά μόνο τον…ιστορικό του μέλλοντος όμως ουσιαστικά είναι εκείνες που διασώζουν την ιστορία του ειδικού τύπου της πληροφορικής στην χώρα μας, ειδικά όταν οι ίδιοι οι συντελεστές της δεν φρόντισαν να το κάνουν. Του αξίζει λοιπόν ιδιαίτερη μνεία για αυτό που έκανε οπότε δικαιολογώ το registration και την προσπάθεια να διαφυλάξει τον κόπο του από ανεξέλεγκτη οικειοποίηση του κόπου του. Αν δεν έβαζε κανένα διακριτικό ή σήμα του site του ποιος θα εμπόδιζε, λόγου χάρη εμένα, να τα ανεβάσω ως δική μου δουλειά σε ένα τορεντ τρακερ; Το θέμα της χρήσης του copyright βέβαια είναι άλλο θέμα και του είπα την γνώμη μου.
Μακάρι να είχαμε και άλλους που ανιδιοτελώς να προσέφεραν τόσα όπως ο Νίκος με τον κόπο του. Ελπίζω μόνο να μην σταματήσει τώρα το σκαναρισμα αλλά να συνεχίσει να προσθέτει νέο υλικό…
Είναι ανεκτίμητη αξία να τα διαβάζεις χαλαρά -όταν πλέον βρίσκουμε αυτόν τον λίγο χρόνο για πάρτη μας- στον καναπέ σου πίνοντας καφεδάκι!

Σπύρος Σκαμαντζουρας spyros.s

Ένα μηχάνημα σε πραγματικά κακή κατάσταση στα χέρια του Νίκου “ξανάνιωσε”. Όταν το αγόρασα δεν έκανα καν τον κόπο να το δοκιμάσω… και μετά από 1 χρόνο όταν το άνοιξα διαπίστωσα τα χάλια που είχε…
Ευτυχώς ο καλός φίλος Νίκος προσφέρθηκε να βοηθήσει και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ είναι μάλλον λίγο αλλά ευελπιστώ κάποια στιγμή να ανταποδώσω…

billardi's Επισκευή - Restoration Sony HB-75B

Καλορίζικο Νίκο

Έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά στο site και με τόσο κόπο που έχεις ρίξει γενικά για το σκανάρισμα όλων αυτών των περιοδικών τόσα χρόνια είσαι άξιος συγχαρητηρίων (στα έχω πει πολλές φορές), αφού λογικά τώρα θα πλησιάζεις τις 70.000 σελίδες που έχεις σκανάρει, που αν αναλογιστούμε τον αριθμό αυτό συν κάποιες περιπτώσεις ότι δεν σκανάρονταν κάποιες σελίδες και με την πρώτη αφού μπορεί να σκάναρες κάποιες σελίδες δύο ή και τρεις φορές για να σκαναριστεί σωστά, αντιλαμβανόμαστε πιστεύω όλοι το πόσο κόπο και χρόνο σου έχει πάρει όλο αυτό, όπως επίσης ότι πάντα ότι κάνεις τα προσφέρεις δωρεάν σε όλους μας τόσα χρόνια.
Καλορίζικο και πάλι Νίκο το καινούργιο σου site, εύχομαι καλό κουράγιο για τη διαχείριση / συντήρηση του (αλλά επίσης και κουράγιο για περισσότερα σκαναρίσματα ρετρό περιοδικών!!!)

Φώτης Μαυράκης Fotis_KFOR

Ένα θερμό ευχαριστώ

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ΘΕΡΜΑ για αυτό το πολύτιμο δώρο που μου κάνατε ανεβάζοντας ένα τέτοιο site.

Ειλικρινά θεωρώ ότι πιο καλό υπάρχει στα Ελληνικά περιοδικά της πιο χρυσής εποχής του gaming , των PC , της Amiga του ST του CPC
και των ίδιων μας των χαρακτήρων στην τελική. Έτσι μεγαλώσαμε …και με coin op φυσικά….

Έχω σε έντυπη μορφή κάποια USER εάν σας λείπει κάποιο ευχαρίστως να σας το δώσω εάν δεν το έχετε
Δυστυχώς έχω χάσει τα PIXEL μου και ένα PCMASTER που κυριολεκτικά τα λάτρευα.

Να είσαι καλά!

Και καλά REVIEWS!

Κώστας Περβανίδης

Αυτό δεν είναι site φίλε nkary, θησαυροφυλάκιο είναι! Μιλάμε για πραγματικά φοβερή δουλειά!

Εγώ μάλιστα που είμαι και φαν των retro περιοδικών και μεγάλωσα με αυτά, μπορώ να αναγνωρίσω την αξία της προσπάθειας σου! Άσε που νιώθω ότι μπαίνω σε ένα μουσείο περιοδικών! Τεράστια η προσφορά σου φίλε nkary και σοβαρολογώ!

amiga 500 (retrocomputers.gr)

Σχεδόν κλαίω από συγκίνηση που εντελώς τυχαία βρέθηκα σε αυτό το Site. Ο Θεός να σας έχει καλά για το ΤΟΣΟ σημαντικό έργο (παρακαταθήκη) που προσφέρετε σε όλους μας. Με γυρίσατε τόσα μα τόσα χρόνια πίσω, από τις ένδοξες εποχές της Στουρνάρη που την πολιορκούσαμε κάθε Σάββατο για να γράψουμε παιχνίδια σε κασέτες.
Να είστε καλά !!!!

Pavlito, Your Content Goes Here

Δεν έχω λόγια για την σημαντικότητα και την πλημμύρα αναμνήσεων που φέρνει το έργο σου ! Ειλικρινά σε ευχαριστώ

Γιαννης Τζανελλης, Your Content Goes Here

Μία Ιστορία ολόκληρη των παιδικών μας χρόνων σε ένα site. To μπράβο είναι πολύ λίγο για την καταπληκτική δουλεία που υπάρχει σε αυτές τις σελίδες

kostas, Your Content Goes Here

Πάρα πολλά μπράβο για τη δουλειά που έχετε κάνει!!
Ανεκτίμητη η αξία για κάποιους από εμάς που μεγαλώσαμε με το Pixel!

Konstantinos F, Your Content Goes Here

Φίλε σε ευχαριστώ πολύ για την απίστευτη προσφορά που έχεις κάνει μέσα από αυτό το site. Χίλες φορές μπράβο.

Vlasis Ori, Your Content Goes Here

Οτι και να σου πω είναι λίγο…
Να ξέρεις οτι όταν θελουμε να ξεκουραστουμε πραγματικά με παιχνιδια ή με περιοδικά εν ετη 2018
πάλι σε αυτή την εποχη γυρνάμε. Μέχρι τώρα είχαμε μόνο DOS Εmulators από σήμερα έχουμε και τα περιοδικά όπως τα ανέβασες…
Τι άλλο να ζητήσει κανείς? Σ ευχαριστώ

kostasp, Your Content Goes Here