Όχι δεν υπάρχει κάποια άδεια. Οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι δεν υπάρχουν πλέον. Για κάποιους που λειτουργούν ακόμη όπως η Compupress, παλαιότερα όταν ήμουν μέλος της διαχειριστικής ομάδας του iamretro, είχε δοθεί άδεια για το PCMaster μέχρι και το τεύχος 150.

Επίσης είχα ζητήσει άδεια για ένα βιβλίο από εκδόσεις Κλειδάριθμος και η απάντηση τους ήταν καταφατική με μια επιφύλαξη

Aγαπητέ κύριε Καρυπίδη,
 
Ζητώ συγνώμη που η καθημερινή πίεση με έκανε να ξεχάσω να σας απαντήσω.
Όσον αφορά εμάς, σαν Εκδόσεις Κλειδάριθμος, δεν έχουμε καμία αντίρρηση για την ψηφιοποίηση του τίτλου που ζητάτε. Υπάρχουν όμως και άλλοι παράγοντες, έστω και αν ο ξένος εκδοτικός οίκος έχει κλείσει, που έχουν δικαιώματα επί του έργου.
Συνεπώς δεν είμαι σίγουρος αν βρεθείτε μπροστά σε τρίτους που θα εμφανιστούν εκ των υστέρων για να αντιταχθούν στην ψηφιοποίηση που έχετε κάνει. Όπως σας είπα και πριν, εννοείται ότι ο Κλειδάριθμος, όσον αφορά το δικό του τμήμα των δικαιωμάτων επιτρέπει την ψηφιοποίηση αυτή, αλλά αυτό δεν σας εξασφαλίζει.
 
Με εκτίμηση,
Γιάννης Φαλδαμής

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα μιας και ο σκοπός είναι η διάσωση όλου αυτού του υλικού σε ψηφιακή μορφή και όχι το κέρδος. Αν παρά ταύτα μου ζητηθεί να κατεβάσω κάποια συγκεκριμένα περιοδικά, θα το κάνω αμέσως.